Legfrissebb hírek

  Ifjú sakkozónk sikere

  Kovács Péter 2. osztályos tanulónk megnyerte a sakk diákolimpia megyei döntőjét. Kiérdemelte, hogy megyénket képviselje a miskolci országos döntőn.

  Gratulálok Péternek és az őt felkészítő Csiszár Zoltánnak.

  Drukkolunk, hogy országos dobogóra állhass!!!

  Módosítás: (2018. február 08. csütörtök, 13:04)

   

  Dalosaink sikere

  A Mi „Pacsirtáink”

  A „Szép Zalában” születtem népdaléneklési verseny területi minősítő versenyén ARANY MINŐSÍTÉST nyert iskolánk 3. osztályos Énekegyüttese, amellyel a megyei döntőbe jutatta magát.

  Ugyanilyen sikeresen szerepeltek a megyei döntőn, ahol szintén ARANY MINŐSÍTÉST nyertek.

  Gratulálunk a szép, tiszta és örömteli éneklésHeZ a kislányoknak és a felkészítő tanítójuknak, Farkasné Péntek Zitának!

  Péter Petra, Szijártó Nóra, Gyalog Petra, Gyalog Flóra, Hári Fanni, Boráros Júlia

   

  Módosítás: (2018. április 11. szerda, 20:27)

   

  Őszi túra

  2017. szeptember 29-én, pénteken az alsó tagozatosok túrával búcsúztatták a nyarat. Csodálatos természetben, kora őszi időben életkoruknak megfelelő, változatos feladatokkal tarkított kirándulást tettek Szenterzsébethegyen. A séta során az osztályok tanulói felkeresték Zalaegerszeg város fáját, a szenterzsébethegyi szelídgesztenyefát, természeti kincseket gyűjtöttek, miközben lépten-nyomon állatok lesték őket rejtekhelyeikről. Minden 1-4. osztályos kis diák szeretettel gondol vissza a vidám hangulatú, élmény dús "környezetismeret órára", melynek ötletgazdája idén Mártonné Pásztor Aliz, segítője Szekeres Csilla volt.

  „Életre tanítunk, életre nevelünk!”- ezzel a mottóval indultak el iskolánk felsős osztályai 2017. szeptember 27-én hagyományos túrájukra. Azonban idén nem a természetet vettük célba, hanem megyeszékhelyünk  "bevétele" volt a feladat. Zalaegerszeg kulturális, művészeti, sport, turisztikai nevezetességeit kellett megtalálniuk és megismerniük Tanulóinknak. Természetesen a hosszú séta közepette gyakorlati feladatokkal is megbirkóztak az osztályok, hiszen ezáltal tapasztalták meg, hogy egy tudatos embernek  mennyi mindenre kell figyelni nap, mint nap. 15 állomás, rengeteg kihívás: ételrendelés meghatározott pénzösszegből, vonatjegy vásárlása, pontos internethasználat, színházi előadásra helyfoglalás, parkoló automata használata és még megannyi játékos, hétköznapi feladat. És persze folyamatosan nyitott szemmel járni a városban, hiszen Zala megye híres személyiségeiről, városunk épületeiről, intézményeiről, szobrairól kaptak fontos információkat az osztályok. A Gyerekek nagyon lelkesen rótták a kilométereket, fáradtságot nem ismerve, emelt fejjel járták be keresztül-kasul ezt a gyönyörű települést. Délután azért már jól esett leülni a Dísz-tér közepén és a ZALAEGERSZEG felirat mellett vígan fogyasztottuk el a megérdemelt üdítőt és pogácsát. Elsődleges célunk az volt, hogy Tanulóink számára kicsit kinyíljon a világ, és kis községünk határait átlépve készüljenek fel kicsit a középiskolás, majd a munkás hétköznapokra. Mivel a feladatok megoldásához rengeteg fegyelem, figyelem, türelem, kitartás, pontosság kellett, ezért a három legtöbb pontot szerző osztály külön jutalomban is részesült. 1. helyezett a 6. osztály, 2. helyezett a 8. osztály, 3. helyezett pedig az 5.b osztály lett. A többi osztály is remekül helytállt, így mindenkinek gratulálunk!

  Bővebben fotókkal.

  Bővebben...

   

  Szüreti mulatság

  Ismét kellemesen, vidám, tartalmas időtöltéssel vetélkedtek az idei őszi hagyományőrző délutánon az alsó tagozatos tanulók.

  A kis elsősök is örömmel vettek részt a versenyekben. Hangos szurkolással biztatták társaikat tökgurítás, almaevés közben.  Egy tanuló sem maradt ki a feladatokból. Néhányan még nehezen törték fel a diót, kicsi ujjaiknak nehézséget okozott a kukorica morzsolása. Ügyességükért, igyekezetükért boldogan vették át a jutalmat. Voltak gyerekek, akik először találkoztak ilyen őszi munkákkal, de voltak, akik teljesen otthonosan mozogtak a szőlőpréselésben.

   

  Módosítás: (2017. december 11. hétfő, 08:40)

  Bővebben...

   

  Pályázati sikerek

  Több pályázati sikerről számolhatunk be, amelytől intézményünk gazdagodik a közeljövőben:

  • Iskola felújítás: Iskola 90 milliós pályázati összegből fog megújulni az idei tanévben. A pályázat sikerét Kajári Attila tankerületi igazgató jelentette be a tanévnyitó ünnepélyen. Terveink szerint külső hőszigetelés és a nyílászárók cseréje mellett taneszközök és iskolabútor beszerzésére is sor kerül. A tantermi feltételek javítását célozza a tetőtér bővítése, ahol tantermet és tanulói mosdókat tervezünk kialakíttatni.
  • Már a nyáron megkezdődtek a horvát-magyar robotika pályázati program megvalósításának előkészületei. A 15 fős szakköri csoport remélhetőleg hamarosan robotok építésébe, és programozásába kezdhet. A programban az idei tanévben 5-5 harmadikos, negyedikes és ötödikes tanuló vesz részt.
  • Az iskolánk energiaköltségeinek csökkentése érdekében pályázati forrásokból napelemrendszer kerül kiépítésre.

  Az aktuálissá váló fejleményekről folyamatosan tájékoztatást adunk.

  Őszintén reméljük, hogy a felsorolt értékek mielőbb az iskolai közösségünk javát szolgálják!