Legfrissebb hírek

  Őszi túra 2016 szeptembere

  A hagyományos , túrán alapuló iskolai kirándulásunkat az idén az előző évek hagyományaival szakítva, osztálykeretekben hirdettük meg. Ennek oka volt, hogy az alsós és felsős gyermekek érdeklődése, teherbírása más. Ezért az állomások , és vegyes csapatok helyett az osztályok maguk szabhatták meg a kirándulásuk célpontját, és a túra hosszát, idejét. Közben megfigyelési feladatot kaptak, amelyekkel Próbáltuk mind a természethez közelebb csalogatni őket, mind olyan gyerekeknek is feladatot adhattunk , akik a tanulás terén nem olyan sikeresek, de a kinti természetben többet tartózkodnak. Mindössze 3 feladatot kaptak az osztályok:

  1.-Minél több élő állatot próbáljanak meg a túrán lefényképezni ( ezzel mindenkinek lehetősége volt arra, hogy amit meglátott, azt lefényképezhesse , többnyire  a mobiljával, de volt kivétel is, aki komoly fényképezőgéppel érkezett ehhez a feladathoz).

  2.Az útjuk során minél több termést kellett gyűjteniük.

  3.A célban pedig a talált levelekből, termésekből, kövekből készíteniük kellett egy mandalát. Nem a versengést tartottuk lényegesnek,( - bár megemlítettük az iskolai értékeléskor a legszorgalmasabb és legkreatívabb osztályokat- ), hanem az élményszerzést, ami az utólagos véleményekből  kiderült elértük ezt a célunkat. A gyerekek mozogtak, figyeltek, alkothattak kedvükre.

   

   

  Módosítás: (2017. március 03. péntek, 10:17)

  Bővebben...

   

  Iskolai étkeztetés

  Tisztelt Szülők!

  Az iskolai étkeztetést igénybe vevő tanítványaink szülei számára is fontos, hogy a gyermekeik hiányzását időbe jelezzék. Tegyék meg ezt akkor is, amikor már biztosan tudják a következő napon jöhetnek iskolába.

  Az étkezési létszámot minden nap legkésőbb 9.30-ig jelentenünk kell a szolgáltató felé, így az ezután érkező bejelentés esetén a következő napi hiányzás már nem vehető figyelembe, a térítési díjat meg kell fizetni.

  Fontos, hogy a jelzett időpontig megtudjuk a másnapi iskolai visszatérést, hogy gondoskodni tudjunk az érkezés napjára is az ételről.

  Kérem, szíveskedjenek az iskola telefonján felvenni velünk a kapcsolatot. +3692 570 020

  Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

   

  Matematikusaink sikere

   

  Iskolánk 6. évfolyamos csapata megyei 2. helyezést ért el korosztályában a Bolyai Matematika csapatversenyen.

  A csapat tagjai:

  Kovács Petra 6.a

  Döbrentei Dóra Emma 6.b

  Győri Emma 6.a

  Sági Kornél Ábel 6.a

  Felkészítő tanáraik: Szujkerné Imre Ildikó és Csaba Gyula

  Az iskolánk közössége nevében gratulálok!

   

  Módosítás: (2016. október 28. péntek, 19:36)

   

  Focistáink Zala élén

  A Letenyén rendezett III. korcsoportos labdarúgó diákolimpia megyei döntőjén I. helyezést ért el iskolánk csapata.

  Irány a debreceni országos döntő!

  Gratulálunk a csapat tagjainak és felkészítő tanáruknak Csaba Gyulának!

  Köszönjük a szülők aktív támogatását is!

  Első sor: Sági Kornél, Németh Ervin,

  térdelnek: Baksa Áron, Szabó Barnabás, Vincze Marcell,

  állnak: Jóna Bence, Czafit Gergő, Vörös Roland, Csaba Gyula testnevelő, Nikotscher Gergő, Horváth Richárd János, Kiss Flórián


  Módosítás: (2016. május 09. hétfő, 21:05)

   

  Az aranyért daloltak

  Iskolánk legjobb hangú tanulói sikerrel szerepeltek a "Tiszán innen - Dunán túl" országos népdaléneklési minősítő verseny megyei fordulóján, ahol énekegyüttes kategóriában arany minősítést szereztek.

  Gratulálunk a csapat tagjainak és az őket felkészítő Gyenese Zsolt tanár bácsinak!

  Módosítás: (2016. május 01. vasárnap, 08:18)