Legfrissebb hírek

  Iskolai ökotábor

  Ismét táborozhatnak iskolánk tanulói.

  Tábor ideje: 2017. június 19-23-ig.

  RÉSZLETEK

  Módosítás: (2017. június 13. kedd, 13:30)

   

  Álláshirdetés

  Intézményünkbe határozatlan idejű, teljes munkaidős angol szakos tanári állást hirdetünk.

  Részletek az alábbi linken találhatók:

   

  https://kozigallas.gov.hu/pages/jobviewer.aspx?ID=rkbb2eknc2

   

  Költészet napja 2017'

  1905. április 11-én született József Attila, költő. 1964-től kezdve ez a nap a költészet napja. Országszerte kulturális műsorokkal, rendezvényekkel, versmaratonnal emlékeznek meg a költő születésnapjáról. Iskolánkban is tisztelegtünk József Attila emléke előtt. A faliújságra magyar költők versei és arcképei kerültek. A tanórák közti szünetekben pedig lehetőség nyílt arra, hogy bárki elszavalhassa, felolvashassa kedvenc versét. A rendezvény sikerét jelzi, hogy közel ötvenen (diákok és felnőttek egyaránt) álltak mikrofonhoz.

  Boráros Emma 4.a osztályos tanuló a saját versét olvasta fel az iskola közössége előtt.

  Többi fotó a GALÉRIÁBAN!

  Módosítás: (2017. április 20. csütörtök, 19:18)

   

  Ovis szombat

  Óvodás szombat 2017.03.18.

   

  Minden évben izgatottan készülünk az ovis délelőttre. Már előző héten átvittük Irénke nénivel az oviba a névre szóló meghívót erre az eseményre. A gyerekek kicsit megilletődve vették át a borítékokat. Szombaton reggel aztán egyre többen jöttek, anyával, apával. Mire 9 óra lett szép számú nézősereg figyelt Igazgató bácsi szavaira, aki bemutatta a sulit. Ezután a 4. osztályosok furulyáztak, németül, angolul beszéltek, majd táncoltak. Most következett a lényeg: 17 leendő elsős kapott egy-egy „útlevelet”,mely megmutatta nekik a helyszínek sorrendjét. Játszottak a tornateremben, kézműveskedtek és társasjátékoztak. Aki megéhezett, megszomjazott a nagy játékban, az ebédlőben találtak frissítőt. Elmondhatom,hogy mindenki jól érezte magát, kicsik és nagyok egyaránt.

  Fekete Józsefné

  Módosítás: (2017. április 14. péntek, 20:00)

  Bővebben...

   

  Március 15-i ünnepély

  „Magyar vagyok. Büszkén tekintek át
  A multnak tengerén, ahol szemem
  Egekbe nyúló kősziklákat lát,
  Nagy tetteidet, bajnok nemzetem.”

  (Petőfi Sándor)

  1848. március 15-én magyar emberek kokárdát tűznek a ruhájukra, és az épületeken is magyar zászlót lenget a szél. Minden településen megemlékeznek az 1848-as forradalom és szabadságharc kiemelkedő hőseiről, megkoszorúzzák a 48-as emlékműveket.

  Módosítás: (2017. március 27. hétfő, 07:34)

  Bővebben...