Legfrissebb hírek

  ,,Mátyás, az igazságos" mesemondó verseny iskolai fordulója

  2018. november 15-én került sor a József Attila Városi Könyvtár által meghirdetett mesemondó verseny iskolai fordulójára. A versenyzőket és résztvevőket Mándli Péter igazgató úr köszöntötte, aki Mátyás királyról mesélt érdekes történeteket, majd mindenkinek jó versenyzést kívánt. A zsűri 12 mesét hallgatott meg, majd rövid tanácskozás után kihirdették a győzteseket és átadták a díjakat. Az első helyezettek képviselhetik majd iskolánkat a városi fordulón, a második helyezettek pedig a baki mesemondó versenyen kapnak lehetőséget. A verseny szervezői - Tóth Ildikó és Szabó Emőke tanító nénik – elmondták, hogy mindenki győztesnek érezheti magát, azok a kisdiákok is, akik az osztályokon belüli versenyeken vettek részt és megtanulták a tanulságos meséket.

  1. helyezettek lettek: Szili Zsombor 1.o., Kámán Csaba 2.o., Grósinger Vivien 3.o.,Szijártó Nóra 4.o.

  2. helyezettek lettek: Mester Luca 1.o., Sallai Botond 2.o.,Németh Marcell 3.o., Horváth Lili 4.o.

  3. helyezést értek el: Hidasi Hanna 1.o., Kovács Míra 2.o., Tóth Bíborka 3.o., Varga Emese 4.o.

  Felkészítőik: Szőcei Renáta, Kiss Irén, Szabó Emőke és Koller Zsuzsanna tanító nénik voltak.

  Mindenkinek gratulálunk és további sikeres versenyzést kívánunk!

   

  OTP-Roadshow

  2018. november 8-án iskolánk 7. és 8. évfolyamos diákjai részt vettek a Zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskolában megrendezett OTP Fáy András Alapítvány által szervezett „Délnyugat-magyarországi OK Roadshow"-n, egy pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási edukációs és ismeretterjesztő programon. A pénzügyi kvízkérdéseket követően egy csapatversenyen mérték össze tudásukat, kreativitásukat, ügyességüket a gyerekek. Az izgalmak után pedig különböző szórakoztató aktivitásukkal, illetve koncertekkel zárult a délután.

  Programfelelős: Imre Ildikó, Csaba Gyula, Gyenese Zsolt

   

  Techtogether

  Iskolánk 7. osztályos diákjai 2018. november 5-én ellátogattak a Zalakerámia Sport- és rendezvénycsarnokban 3. alkalommal megrendezett TechTogether Junior Zalaegerszeg versenyre, pályaorientációs rendezvényre.  A gyerekek megismerkedhettek a kiállító középiskolák, egyetemek és kiemelkedő iparvállalatok által nyújtott tanulási és munkalehetőségekkel, kipróbáltak különböző játékos feladatokat, illetve bepillanthattak a középiskolásoknak szervezett versenyszámokba.

  Programfelelős: Imre Ildikó

   

  Töklámpás verseny

  Ebben a tanévben is megrendeztük a "Töklámpás szépségversenyt". A családok idén is kitettek magukért: a jelentkezők mindegyike szép alkotásokkal  lepte meg a zsűrit. Az iskolásaink hozták óvodás testvéreiket és szüleiket is a bemutatóra,  ahol a zsűrinek most sem volt könnyű a döntés! Természetesen a versenyről senki sem távozott üres kézzel: az értékes jutalmak mellett minden részvevő kedves, apró ajándékokat vihetett haza, amiről az iskola, az Önkormányzat és a banki felajánlónk gondoskodott!

  Az időjárás ugyan nem kedvezett a verseny utáni szalonna-sütésnek, de a teskándi Önkormányzat által felajánlott szalonnát szívesen fogyasztották a résztvevő gyerekek sütés nélkül is!


  Programfelelős: Tóthné Németh Gabriella, Járányi Orsolya

   

  Szüreti mulatság

  2018. szeptember 27.

  Ezen az őszön immár tizenöt éves hagyományra tekint vissza iskolánkban a szüreti mulatság megrendezése. Kezdetben a délutáni szabadidő vidám, hasznos eltöltésében töltött be szerepet. Mára már túlnőtte magát ezen és a szórakozás mellett segít az alsó tagozatos tanulók egészséges életmódra való felkészítésében, a hagyományok, szokások őrzésére, tiszteletére való nevelésben.  A játékos feladatok, a régi őszi munkákat felidéző versengések, a betakarítás élményei minden ősszel felhőtlen kikapcsolódást nyújtanak a gyerekeknek. A legkedveltebbek ezek közül a tökgurító, kukoricamorzsoló, diótörő, almaevő verseny. Természetesen a jutalmazás sem marad el. A napot mindig szőlőpréseléssel zárjuk. Boldogan isszák a mustot, saját munkájuk eredményét.

  Minden évben nagy izgalommal várják ezt a rendezvényt tanulóink.

  Programfelelős: Aliouanené Kiss Irén, Fekete Józsefné

  Módosítás: (2018. november 21. szerda, 17:36)