Legfrissebb hírek

  "BANK VELEM" Utazó Iskola

  Bankszámla, hitelkártya, kölcsön, kiadások, jövedelem, pénz... a felnőttek körében nap mint nap használt szavak. A 3-7. osztályos Csukás diákok február 6-án e témakörbe pillanthattak bele rendhagyó órakeretek közt a BANK VELEM Utazó Iskola Program munkatársai segítségével.  Előadás és játékos foglalkozások során alkalmuk nyílt pénzügyi ismereteik bővítésére, elmélyítésére. A program célja a diákok pénzügyi tudatosságra való ösztönzése volt. A gyerekek jó hangulatban, számos ajándékkal gyarapodva zárták a tanórákat.


   

  Sakk

  Sakk csapat diákolimpia megyei döntő - Nagykanizsa
  Teskándi Csukás István Általános Iskola alsós csapata aranyérmes

  Apró Barnabás 4.osztály 
  Kovács Péter 3.osztály 
  Hir Zsombor György 1.osztály 
  Péter Petra Sára 4.osztály

  Irány az országos döntő

   

  Módosítás: (2019. február 08. péntek, 14:33)

   

  Kirándulás Grazban

  2018. december 20-án iskolánk felsős tanulói adventi kiránduláson vettek részt Ausztriában. Délelőtt ellátogattak a riegersburgi csokigyárba, majd a délutánt Grazban töltötték, ahol a stájer tartományi székhely nevezetességei között tettek egy nagy sétát. A Schlossberg tetejére siklóval jutottak fel, ahol a havas táj mindenkit hógolyózásra csábított. A hegy „meghódítása” után az adventi vásár felfedezése zárta a napot.


   

  Módosítás: (2019. január 23. szerda, 08:45)

   

  Siker a népdalversenyen

  Adventi népdalénekes sikereink

  Iskolánk dalos ajkú tanulói december 8-án, a zalaegerszegi Eötvös József Általános Iskolában megrendezett országos „Tiszán innen, Dunán túl …” népdal éneklési verseny területi fordulóján képviselték intézményünket Felkészülésüknek és szép teljesítményüknek köszönhetően az arany minősítést szerző szólistánk és együtteseink tovább jutottak a megyei megmérettetésre!

  Arany minősítést szerzett 6.a osztályból szóló kategóriában Boráros Emma, kisegyüttes kategóriában a Csukás Dalosok tagjaiként Boráros Emma és Sárffy Réka.

  Együttes kategóriában a Dalos Pacsirtáink ARANY minősítést szerzett a 4. osztályos
  Hári Fanni, Gyalog Petra, Gyalog Flóra, Szijártó Nóra, Péter Petra

  Kisegyüttes kategóriában a Mesteri Csalogányok - Gyalog Flóra és Gyalog Petra - ARANY minősítéssel büszkélkedhetnek.

  Kisegyüttes kategóriában a Csalogány Csajok EZÜST minősítést értek el.

  Tagjai: Hári Fanni, Péter Petra, Szijártó Nóra


   

  Pályaorientációs nap

  Az idei tanév decemberét egy szokatlan szombati nappal, iskolánk pályaorientációs napjával kezdték a Csukás-Suli tanulói. Volt, aki osztályszinten, valaki csoportokban, néhányan külső helyszínen, míg mások az iskola termeiben.

  Az elsős és második osztályos diákok tanító nénijük szervezésében egy különös „tanítási napon” vettek részt. Rengeteg játékkal fűszerezve ismerkedtek, beszélgettek a különböző szakmákról, mindezt színesítve Mekk Elek Ezermester kalandjaival, Amerikából jöttem, mesterségem címere játékkal, activityvel, színezővel, képkirakóval. A nap fénypontja számukra Zserbó és Andi kutya látogatása volt. Mindenki boldogan fogadta őket és vezetőiket, hiszen a közel 1 órás foglalkozáson vezethették, irányíthatták, simogathatták a kutyusokat.

  A 3-4. osztály és az 5-6. osztályos fiúk külső helyszínen, a zalaegerszegi Tűzoltóságon és a Mentőállomáson töltötték a délelőttöt. Betekintést nyerhettek a mentősök és a tűzoltók munkájába. Saját „bőrükön” tapasztalhatták, mi történik, ha beérkezik egy riasztás. Megnézhették, kipróbálhatták a mentő- és tűzoltóautók felszereltségét, illetve szembesülhettek a diszpécserek munkájának fontosságával is. A gyerekek érdeklődését a kérdések sokasága jellemezte. Nagy lelkesedéssel ismerkedtek mindkét szakma rejtelmeivel.

  Az 5. és 6. osztályos leányok reggeli kezdő programja egy tapasztalt virágboltos-virágkötő által tartott foglakozás volt. Pár szó bevezetés után a lányok egy vizes oázissal töltött tálkában készíthettek egy tűzött kis virágtálat. Nagy figyelemmel, lelkesen dolgoztak. Ezt követte egy képes előadás a kozmetikus szakma kialakulásáról, eszközeiről. A délelőtt második felében két csoportra válva, cserével gyakorlati bemutatón ismerkedhettek meg a kozmetikus napi munkájával külső helyszínen, illetve a fodrászéval pedig az iskolában. A gyermekek által is jól ismert, a faluban dolgozó szakemberek jó hangulatban, gyakorlatiasan mutatták be szakmájukat. A kozmetikusnál az arcmasszázst és a sminkelés alapjait, a fodrásznál a hajsütést élvezhették a jelentkező önkéntesek.

  A 7-8. évfolyam tanulóit a Zalaegerszegi Szakképző Centrum négy iskolája tájékoztatta a megyeszékhelyen folytatható képzésekről. A Csány László Szakgimnázium, a Munkácsy Mihály Szakgimnázium és Szakközépiskola, Széchenyi István Szakgimnázium és Szakközépiskola, illetve Ganz Ábrahám Szakgimnázium oktatói, tanulói mutatták be nagyon látványosan az intézményükben folyó oktatást. A delegációk rengeteg szemléltető eszköz, játék, videó segítségével tette emlékezetessé ezt a napot a teskándi diákok számára.

   

  Módosítás: (2019. január 23. szerda, 08:38)