Őszi túra 2016 szeptembere

  A hagyományos , túrán alapuló iskolai kirándulásunkat az idén az előző évek hagyományaival szakítva, osztálykeretekben hirdettük meg. Ennek oka volt, hogy az alsós és felsős gyermekek érdeklődése, teherbírása más. Ezért az állomások , és vegyes csapatok helyett az osztályok maguk szabhatták meg a kirándulásuk célpontját, és a túra hosszát, idejét. Közben megfigyelési feladatot kaptak, amelyekkel Próbáltuk mind a természethez közelebb csalogatni őket, mind olyan gyerekeknek is feladatot adhattunk , akik a tanulás terén nem olyan sikeresek, de a kinti természetben többet tartózkodnak. Mindössze 3 feladatot kaptak az osztályok:

  1.-Minél több élő állatot próbáljanak meg a túrán lefényképezni ( ezzel mindenkinek lehetősége volt arra, hogy amit meglátott, azt lefényképezhesse , többnyire  a mobiljával, de volt kivétel is, aki komoly fényképezőgéppel érkezett ehhez a feladathoz).

  2.Az útjuk során minél több termést kellett gyűjteniük.

  3.A célban pedig a talált levelekből, termésekből, kövekből készíteniük kellett egy mandalát. Nem a versengést tartottuk lényegesnek,( - bár megemlítettük az iskolai értékeléskor a legszorgalmasabb és legkreatívabb osztályokat- ), hanem az élményszerzést, ami az utólagos véleményekből  kiderült elértük ezt a célunkat. A gyerekek mozogtak, figyeltek, alkothattak kedvükre.

   

   

   

  Módosítás: (2017. március 03. péntek, 10:17)