Zenei Világnap 2016'

  Október 4-én ünnepeltük a Zenei Világnapot.

  A Csukás-suli régi több évtizedes hagyománnyal bíró rendezvénye során a körzeti kistelepüléseken élő diákok egy rendkívüli ének-zene óra keretében élhetik át a zene örömteli pillanatait, megismerkedhetnek a hangszerek világával és az énekes szólamok rejtelmeivel. Minden év október elején valamilyen szólisztikus vagy kamaracsoport formában kerül sor zenei bemutatóra az iskola aulájában, ahol az élő zene mellett egy kis zenetörténeti ismertető, hangszerbemutató segíti eligazodni tanítványainkat a zene világában. Célunk, hogy az élő koncertekre nehezebben eljutó diákjaink zenei élményhez jussanak, kedvet kapjanak a komolyzene hallgatására, bővítsék zenei ismereteiket.

  2016. október 4-én kedden került megrendezésre az intézményben a Zenei Világnap műsora.

   

  Az idei tanévben hangszeres muzsikával örvendeztette meg az iskola mintegy 200 tanulóját Nyakas Péter és barátja Fülöp Szabolcs. A két muzsikus a jazz gazdag műfajának egy kis szeletét körbejárva szórakoztatta az ifjú közönséget és az intézmény dolgozóit. A duó változatos, helyenként a gyerekekből nagy lelkesedést kiváltó gitármuzsikával múlatta az időt.
  A hangszer sajátosságai mellett bemutatták a jazz-zene sajátosságait, az önfeledt improvizáció varázsát. Hallgattuk volna még….

  Gyenese Zsolt énektanár, a program szervezője

   

  Módosítás: (2017. március 06. hétfő, 18:19)