Karácsony 2016'

  Az idei évben a 4.a. és a 4.b. osztályok együttes munkáját dicséri a decemberi karácsonyi műsor. Az előkészületek már jóval előtte, októberben elkezdődtek. Igyekeztünk hagyományos és modern tartalmi elemekkel színesíteni ezt a másfél órát, elsősorban egyformán lehetőséget adni mindkét osztálynak, hogy megmutathassa magát, talán ezért sikerült kicsivel hosszabbra a korábbi évekhez képest. Másrészt szerettük volna a régi, jól bevált hagyományokat megtartva újat, a megszokottól eltérőt is mutatni. Az idén különlegességnek szántuk, hogy szülők is szerepeltek, zenei betétekkel színesítették a műsorunkat. Örültünk,hogy szívesen vállalkoztak rá.

  Iskolánk furulyásai, énekkarosai nyitották a programot, mint minden évben

  A Regölés régi karácsonyi népszokást elevenített fel és mivel a fiúkhoz passzolt a feladat szívesen vettek részt a tánctanulásban, pedig eszközzel a kézben az nem egyszerű. Egy rövidebb és hosszabb jelenettel is készültünk, a karácsony régi és modernebb felfogásában. A szövegtanulás nem ment nehézségek nélkül, de a gyerekek végig türelmesen, szorgalmasan vették ki részüket a munkából. A lányok tánca mai hangvételű zenére készült. Szerettük volna, ha a statikus részeket néha fel tudjuk váltani látványosabb, mozgásos, a teret jobban kitöltő műsorszámmal. Az árnyjátékkal is ez volt a célunk.

   

  A díszlet, a színpad, a világítás,hangosítás, a próbák sok szervezést igényeltek, így ez a tanító nénikre sok feladatot rótt.  Így, a műsor után talán már bátran mondhatjuk, megérte a fáradtságot, mert  úgy érezzük szép élményekkel gazdagodva ünnepelhette az iskola tanulóközössége  a karácsonyt.

   

   

   

  Módosítás: (2017. március 05. vasárnap, 16:35)