Őszi túra

  2017. szeptember 29-én, pénteken az alsó tagozatosok túrával búcsúztatták a nyarat. Csodálatos természetben, kora őszi időben életkoruknak megfelelő, változatos feladatokkal tarkított kirándulást tettek Szenterzsébethegyen. A séta során az osztályok tanulói felkeresték Zalaegerszeg város fáját, a szenterzsébethegyi szelídgesztenyefát, természeti kincseket gyűjtöttek, miközben lépten-nyomon állatok lesték őket rejtekhelyeikről. Minden 1-4. osztályos kis diák szeretettel gondol vissza a vidám hangulatú, élmény dús "környezetismeret órára", melynek ötletgazdája idén Mártonné Pásztor Aliz, segítője Szekeres Csilla volt.

  „Életre tanítunk, életre nevelünk!”- ezzel a mottóval indultak el iskolánk felsős osztályai 2017. szeptember 27-én hagyományos túrájukra. Azonban idén nem a természetet vettük célba, hanem megyeszékhelyünk  "bevétele" volt a feladat. Zalaegerszeg kulturális, művészeti, sport, turisztikai nevezetességeit kellett megtalálniuk és megismerniük Tanulóinknak. Természetesen a hosszú séta közepette gyakorlati feladatokkal is megbirkóztak az osztályok, hiszen ezáltal tapasztalták meg, hogy egy tudatos embernek  mennyi mindenre kell figyelni nap, mint nap. 15 állomás, rengeteg kihívás: ételrendelés meghatározott pénzösszegből, vonatjegy vásárlása, pontos internethasználat, színházi előadásra helyfoglalás, parkoló automata használata és még megannyi játékos, hétköznapi feladat. És persze folyamatosan nyitott szemmel járni a városban, hiszen Zala megye híres személyiségeiről, városunk épületeiről, intézményeiről, szobrairól kaptak fontos információkat az osztályok. A Gyerekek nagyon lelkesen rótták a kilométereket, fáradtságot nem ismerve, emelt fejjel járták be keresztül-kasul ezt a gyönyörű települést. Délután azért már jól esett leülni a Dísz-tér közepén és a ZALAEGERSZEG felirat mellett vígan fogyasztottuk el a megérdemelt üdítőt és pogácsát. Elsődleges célunk az volt, hogy Tanulóink számára kicsit kinyíljon a világ, és kis községünk határait átlépve készüljenek fel kicsit a középiskolás, majd a munkás hétköznapokra. Mivel a feladatok megoldásához rengeteg fegyelem, figyelem, türelem, kitartás, pontosság kellett, ezért a három legtöbb pontot szerző osztály külön jutalomban is részesült. 1. helyezett a 6. osztály, 2. helyezett a 8. osztály, 3. helyezett pedig az 5.b osztály lett. A többi osztály is remekül helytállt, így mindenkinek gratulálunk!

  Bővebben fotókkal.

  Hogyan látták a főszereplők? Hogyan élték meg a Gyerekek ezt a napot? Az Ő szavaik adják át talán legjobban, hogy mit kaptak ettől a túrától:

  „Nagyon jó volt az őszi túra. Sok új információt szereztem. Nekem ZTE stadion tetszett a legjobban. Nagyon jó élmény volt. Jó érzés volt megnyerni.”

  Lencz Bálint Mihály 6. osztályos tanuló

  „Milyen volt az őszi túra? Ilyen jó ! Ilyenbe még nem volt részünk és ennek nagyon örülünk. Így legalább sikerült az osztálynak összedolgoznia és hát egy kis séta nem ártott nekünk! ”

  Jókai Klaudia 8. osztályos tanuló

  „Nekem azért tetszett a kirándulás,  mert jobban megismerhettem Zalaegerszeget. A feladatok összekovácsolták az osztályunkat. A jutalom is hajtott minket, bár nem sikerült az első hely.”

  Szabó Eszter 5.b osztályos tanuló